okrag i prostokat
Hania: Przeciwlegle wierzcholki prostokata ABCD maja wspolrzedne A=(4,−3) i C=(−5,3). Ile wynosi
promien okregu opisanego na tym prostokacie?
19 lut 19:09
19 lut 19:10
Hania: a skad wziac AC
19 lut 19:17
karolina: AC to przekatna

Zaraz Ci rozwiąże
19 lut 19:23
karolina: |AC|=√|4+5|²+|3−3|²=√81+0=9
R=1/2|AC| = 1/2razy 9=4,5
19 lut 19:24
Hania: o kurcze, tlyko nie ma takiej odpowiedzi..
19 lut 19:25
Hania: mi wyszlo
√117
19 lut 19:28
Eta:
|AC|= √(4+5)2+(−3−3)2= √81+36= √117
R= 12√117
19 lut 19:31
Hania: czyli ile to?
19 lut 19:33
Eta:
| | 1 | |
R= 12√9*13= |
| *3√13= 1,5√13 |
| | 2 | |
19 lut 19:35
Hania: dziekuje
19 lut 19:37