ostrosłup
tina:

Siatka ostrosłupa prawidłowego trójkątnego o krawędzi podstawy a=2
√2 jest przedstawiona
na rysunku. Oblicz pole powierzchni całkowitej tego ostrosłupa.
tam gdzie są kropki tzn ze to kąty proste
19 lut 18:41
tina:
19 lut 19:06
tina: pomóżcie mi proszę!
19 lut 19:14
tina: 
19 lut 19:18
tina: haloo
19 lut 19:45
Luigi: co to za kropki?
19 lut 19:47
tina: napisałam ze tam gdzie te kropki tzn ze to kąty proste
19 lut 20:13
zuzu: Pp=2√22 √3/4
Pp=4√3/4
Pp=√3
Pśb1=1/2 a*h
8 cze 19:01
paranoid: Moim zdaniem Pole podstawy to będzie raczej 2√3, a nie sama trójka pod pierwiastkiem.
Pola bocznego nie umiem obliczyć.
21 sty 20:23