matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POLE KWADRATU
maciek:
punkty A=(2,−4)i C=(−3,1)są wierzchołkami kwadratu ABCD . pole tego kwadratu jest równe A)50 B)100 C)25 D)12,5
19 lut 18:13
Eta:
d
2
a
2
+a
2
= d
2
=> 2a
2
= d
2
a
2
=
2
to:
d
2
P=
2
d= |AC| d
2
= (2+3)
2
+ (−4−1)
2
= 50 P= 25
19 lut 18:47