matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sześciany
tina:
Jeżeli stosunek objętości dwóch sześcianów jest równy 16 to ile jest równy stosunek długości ich krawędzi
19 lut 16:09
Eta:
a
(
)
3
= 16
b
a
(
)=
3
√
16
=
3
√
8*2
= 2
3
√
2
b
19 lut 16:17
tina:
dziękuję
19 lut 16:23