matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sześciannnn
tina:
objętość sześcianu (rysunek) jest równa 8. Jaka jest długość odcinka łączącego środki krawędzi BC i A
1
i D
1
19 lut 15:52
tina:
Halo!
19 lut 16:02
mar:
a
3
=8 a=2 2
2
+ 2
2
=dł tego odc
2
załóżmy ze tem odc to ef EF
2
=8 Ef= 2 pierwiastek z 2
19 lut 16:08
alf:
a
3
= 8 → a =2 2
2
+2
2
=v
2
8=a
2
a=
√
8
=2
√
2
19 lut 16:08
tina:
ahh no rzeczywiście... , źle dodałam zrobiłam głupi błąd i obliczyłam że 4+4= 16 hehehe i przez to mi wychodził zły wynik
dzięki wielkie
19 lut 16:12