matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ współrzędnych i okrąg
Dawix10:
W jakich punktach okrąg o równaniu (x−1)
2
+ (x−3)
2
= 10 przecina osie układu współrzędnych
19 lut 15:29
dero2005:
wstaw za x = 0 i obliczysz gdzie okrąg przecina oś OY wstaw za y = 0 i obliczysz gdzie okrąg przecina oś OX (x−1)
2
+ (y−3)
2
= 10
19 lut 16:22