sześcian
zakłopotana: sześcian
zad.1. Jeżeli pole powierzchni całkowitej sześcianu o krawędzi a jest równe 150a2 to jaka jest
objętość tego sześcianu
zad.2. Jeżeli pole powierzchni całkowitej sześcianu jest równe 24a2 to jaką długość ma krawędź
tego sześcianu?
zad.3. przekątna sześcianu ma długość 30, oblicz pole powierzchni tego sześcianu.
19 lut 15:23
bar80: 1. Pp = 6a2 i potem V=a3 (125a3)
2. Pp= 6a2 (2)
3. przekątna sześcianu d=a√3
19 lut 15:29
zakłopotana: ale w tym 1 zadaniu trzeba od tego 150 te 25 odjąć czy jak ?
bo właśnie nie wiem skąd się to wzięło
19 lut 15:33
zakłopotana: kurde
19 lut 15:39