...
Kasiula: wyznacz współczynnik b tak, aby podany przedział był zbiorem wartości funkcji f(x)= x2+bx+1.
a) <−3,∞)
b) <0,∞)
c) <−8,∞)
19 lut 13:25
Kasiula: prosze o pomoc
19 lut 13:28
ICSP: a) y
w = −3
b) y
w = 0
c) y
w = −8
| | −Δ | | −b2 + 4 | | −b2 | |
yw = |
| = |
| = |
| + 1 |
| | 4a | | 4 | | 4 | |
Podpunkt a)
| | −b2 | |
−3 = |
| + 1 ⇔ b2 = 16 ⇔ b = 4 v b = −4. Resztę robisz już sama. |
| | 4 | |
19 lut 13:39
Kasiula: a mogłabym prosic o jakies wytłumaczenie?
19 lut 13:47
ICSP: Zbiór wartości funkcji kwadratowej dla a> 0 możemy zapisać następująco :
Zw; y∊ <yw ; + ∞)
Zbiór wartości dla a<0 możemy zapisać następująco:
Zw ; y ∊ (−∞;yw>
19 lut 13:50
Kasiula: bardzo dziekuje za pomoc
19 lut 13:56
Iwona: Praca dodatkowa dla każdego. 15 zł / h. Wprowadzanie danych na stronach www, wypełnianie ankiet
internetowych. 3−5 godzin dziennie. Krótkie CV proszę kierować pod adres mailowy:
agnescio@wp.pl
27 gru 13:27