matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!
IGA:
wykaż, że liczba
√
6
√
3
+
√
12
jest większa od 4
19 lut 12:20
utan:
yy... jak
√
6
√
3
+
√
12
= 3.72...
19 lut 12:37
Chyba Dobrze. :
a
√
12
= 2
√
3
przypadkiem...
19 lut 12:40
ICSP:
na moje oko ta liczba jest mniejsza od 4
19 lut 12:41
ICSP:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=sqrt%286sqrt3+%2B+sqrt%2812%29%29
wolframek mowi ze jest mniejsza od 4.
19 lut 12:42