19 lut 12:05
Tomasz: nie chodzi mi o dziedzine m.z to wiem
19 lut 12:06
ICSP: Liczysz po kolej miejsca zerowe dla wszystkich tych pod funkcji i sprawdzasz czy należą do
przedziału. Weźmy np. pierwszą.
y = −x − 4
0 = −x − 4 ⇔ x = −4.
Jak widzisz −4 należy do przedziału <−7 ; −3) wiec jest miejscem zerowym.
19 lut 12:08
ICSP: I tak jeszcze dwie ci zostały.
19 lut 12:08
Tomasz: dzięki ale już się poprawiłem chodzi mi o dziedzinę wiem z odpowiedzi że ma <−7,2> ale nie wiem
jak to sprawdzić
19 lut 12:10