Stereometria, przepływ wody przez przekrój koryta rzeki
aKKa:

W celu oszacowania ilości przepływającej wody w rzece, zbadano kształt jej koryta. Przyjęto, że
przekrój koryta rzeki ma kształt trapezu równoramiennego i wykonano pomiary, których wyniki
pokazane są na rysunku. Zmierzono również, że prędkość przepływającej wody wynosi 20m/s.
Oblicz ile metrów sześciennych wody przepływa przez powierzchnię przekroju koryta rzeki w
ciągu jednej minuty. A=20 m, B=4 m, H=2,4 m
Policzyłem pole tego trapezu, ale zupełnie nie mam pojęcia co dalej, pomóżcie proszę