litości ;p
Niekumata i to bardzo xD : Błagam pomocy, zaraz chyba zrobie Seppuku xD
O to te z pozoru łatwe zadanie (wiem, że dla was i tak łatwe, ale dla mnie (spójrzcie na mój
nick

nie). Oto one

Przekształć wyrażenie i oblicz jego wartość dla m =
13 :
(zastosowałam wzory skróconego mnożenia )
b) ( 3+ 2m )
2 − 3(1−m)(1+m) =
a to mi wychodzi = 3
2 + 2 * 3* 2*
13+ (2*
13)
2 − 3 * 1
2 − (*
13)
2 = 9+ 4 +
(
49) − 3 −
19 = 13 +
49 − 3 −
13=
1179 +
49 −
279 −
19 =
1219 −
279 −
19 =
939 = a to z kolei równa się głupie
10
39, które nie powinno wyjść

wynik w odp z książki jest taki ; 10
79
Błagam pomocy
18 lut 23:52
Eta:
(3+
13)
2−3(1−m
2)= (
113)
2−3*(1 −
19)=
=
1219−3*
89=
1219−
249=
979= 10
79
19 lut 00:05
Eta:
poprawiam chochlika w pierwszym nawiasie:
(3 +23)2
19 lut 00:07
Niekumata i to bardzo xD : przepraszam ale nie kapuje, patrze i patrze i jakoś nic nie kapuje nadal xD
Jakto ( 3 + 13 ) 2 ... ?
19 lut 00:11
Niekumata i to bardzo xD : aaa
19 lut 00:11
Eta:
Poprawilam, bo wkradł się chochlik
19 lut 00:11
Niekumata i to bardzo xD : ja nie mogę teraz to kapuję

Dlaczego matematyka tak mnie nie lubi, ja do niej nic nie mam xD
19 lut 00:14
Niekumata i to bardzo xD : dzięki Etcia
19 lut 00:15
Eta:
To ją pokochaj
19 lut 00:15
Niekumata i to bardzo xD : aż tak, to ja chyba nie umiem xD cheh
19 lut 00:21