matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
anka:
wyznacz wartość największą i najmniejszą funkcji kwadratowej f(x)=2x
2
−5x+3w przedziale(1,2).
18 lut 21:13
M:
30 mar 15:06
M:
5 cze 16:38
Leszek:
f(1) = 0 f(2) = 1 x
w
= ( b/2a) = 5/4 f(5/4) = − 1/8
5 cze 17:38