matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:(
Emilia:
Wykonaj działania −35mod8 (35−47)mod8 7
30
mod9
18 lut 15:51
doniu:
−35 mod 8 =
5
, bo −35 +
40
=
5
"
40
= (8*5)" b) =
4
, bo 35−47= −12 mod 8 = −12 +
16
=
4
"
16
=(8*2)" c) = 1 w kalkulatorze naukowej znajdziesz do obliczenia "mod"
19 lut 23:18