..
bart: Rzucamy dwa razy kostka do gry. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia polegającego na tym, że w
drugim rzucie wypadnie parzysta liczba oczek.
18 lut 14:48
Eta:
@ bart ....... żartujesz?
|Ω|= 36
A= {(1,2) (1,4)(1,6) ,(2,2) (2,4), (2,6),... ............. .}
|A|= 3*6=18
P(A)=.....
18 lut 14:52
bart: | | 3 | |
kurde serio dla Was to nie sa dwa osobne rzuty? czyli |
| ? |
| | 6 | |
Eta spokojnie, dobrze ze mna
18 lut 14:55
bart: Ciebie*
18 lut 14:55
bart: obchodzi nas tylko drugi rzut, pierwszym sie nie przejmujemy

no kurcze 4% stracilem na
podstawie przez to
18 lut 14:57
Eta:
18 lut 14:58
bart: jeszcze dobry wynik mialem <tup>
18 lut 15:01