różne
łukasz: Losujemy jedną liczbe spośród liczb czterocyfrowych, w ktorych zapisie użyto cyfr: 1,2,3,4 i
cyfry te sie nei powtarzają. oblicz prawdopodobienstwo , ze to bedzie liczba parzysta
zrobiłem to tak prosił bym o sprawdzenie

Wszystkich liczb jest 4 * 3 = 12
Parzystych jest: 12, 14, 24, 32, 34, 42 = 6
P = 6/12 = 0,5
18 lut 14:21
~~: W poleceniu pisze, że są to liczby czterocyfrowe.
18 lut 14:31
Eta:
|Ω|= 4*3*2*1= 24
A={ 1234, 1324, 1432, 1342,2134, 2314, 3142, 3124, 3214, 3412, 4132, 4312}
|A|= 3*2*1*2= 12
18 lut 14:40