matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Tomasch:
Krótkie pytanie, bo nie mogę znaleźć takiego prawa: czy log
a
b = 1/log
b
a ? Bo mam taki przykład z książki log
3
12 = 1/log
1
2
3
7 lut 13:13
poli:
tak, log
a
b = 1/log
b
a
7 lut 13:18
Tomasch:
dzięki
7 lut 13:26