wyraż wymierne
Edyta: liczba takich punktów (a, b) należących do wykresu funkcji f(x)=7/x, że a=b jest równa
17 lut 23:07
bart: null
17 lut 23:10
Edyta: prosze o pomoc
17 lut 23:10
Edyta:
17 lut 23:11
MAro: prosze o pomoc
liczba takich punktów (a, b) należących do wykresu funkcji f(x)=7/x, że a=b jest równa
17 lut 23:15
MAro:
17 lut 23:15
Basia:
P(a,a) i należy do wykresu f(x) = 7x ⇔
a=7a ⇔ a2=7 ⇔ a=√7 lub a= −√7
są więc dwa takie punkty
P1(−√7, −√7) i P2(√7, √7)
18 lut 06:07
*: dzieki Basiu
18 lut 09:40