matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
azia:
Proszę o pomoc
! dany jest trójkąt ABC,gdzie: A=(−3,0)B=(0,6)C=(2,−1) Oblicz: a) równanie prostej przechodzącej przez bok BC b)wysokość trójkąta opuszczoną na bok BC c)długość środkowej trójkąta opuszczonej na bok AB
17 lut 22:20
Madzik:
a) B=(x
1
,y
1
) C=(x
2
,y
2
)
y
2
−y
1
(y−y
1
)=
*(x−x
1
)
x
2
−x
1
podstaw i wyznacz y
17 lut 23:17