matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta
jagna:
Dany jest odcinek A =(−5,−3), B=(7,1) Wyznacz rownanie prostej, w ktorej zawarta jest symetralna tego odcinak. To trzeba pod ten wzor S= x
A
+ x
B
/ 2 ?
17 lut 22:02
jagna:
b)Wyznacz rownanie okrego o srednicy AB
17 lut 22:05