statystyka
BunchyLeek:

12345612345
Na diagramie przedstawiono zestawienie wybranych ocen semestralnych z matematyki dwudziesto
osobowej klasy.
a) Oblicz, ile jest w tej klasie ocen dopuszczajacych i dostatecznych wiedzac ,ze srednia
semestralna wynosi 3,2
17 lut 21:20
ICSP: Dwóje są 4
Za to trój jest 7.
17 lut 21:24
BunchyLeek: A jakieś obliczenia
17 lut 21:24
ICSP: a to obliczenia chciałeś. Myślałem że chodzi ci tylko o wynik. Zaraz zamieszczę.
17 lut 21:25
ICSP: 1 dostało 2 uczniów
2 dostało x uczniów
3 dostało y uczniów
4 dostało 3 uczniów
5 dostało 3 uczniów
6 dostał 1 uczeń(pewnie Eta)
2 + x + y + 3 + 3 + 1 = 20 ⇔ x + y = 11
| 2 + 2x + 3y + 12 + 15 + 6 | |
| = 3,2 ⇔ 2x + 3y = 29 |
| 20 | |
2x + 3y = 29
x + y = 11
2x + 2y + y = 29
22 + y = 29
y = 7
x = 4
17 lut 21:28
BunchyLeek: Dziękuje bardzo : )
17 lut 21:29
Nati: mam pytanko skąd te 29?
23 mar 20:43
Basia:
2x+3y + 35 = 64 /−35
odejmować chyba potrafisz
24 mar 03:26