matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trojkat
Paula:
Boki trojkata prostokatnego maja dlugosc 10,24,26. Oblicz dlgosc wysokosci opuszczonej na przeciwprostokatna.
17 lut 21:12
Eta:
10*24
P=
= 120
2
26*h
P=
2
13*h= 120 h=........
17 lut 21:21
Pauliśia:
Danke viel
17 lut 21:22
Pauliśia:
H= wyszlo 40
17 lut 21:24