Funkcje
Patt: Dana jest funkcja y=-3x - 6
a) Sprawdź czy liczba -6 jest miejscem zerowym
b) oblicz miejsce zerowe funkcji
c) Dla jakich argumentów funkcja przyjmuje wartości dodatnie?
d) dla jakich argumentów funkcja przyjmuje wartości ujemne?
Poproszę o wszystkie obliczenia
7 lut 12:02
^^: a) 0=-3*(-6)-6
0=12
nie jest m zerowym
b)0=-6*x-6
6=-6x
x=-1
7 lut 12:05
Spike: c i d to sobie narysuj i odczytaj, bo tego się nie oblicza~~
7 lut 12:06
Mickej: b) jest bład miejsce zerowe to -2
7 lut 12:23
^^: a no tak rzeczywisice
0=-3*x-6
-3x=6
x=-2
7 lut 12:24