| 1 | 1 | 1 | ||||
[ln(xex)]' = | *(xex)' = | * (x)'*ex+x*(ex)'= | ||||
| xex | xex | xex |
| ex+xex | ex | |||
*ex+xex= | = | +1 | ||
| xex | xex |
| ℯx | |
| xℯx |
dzięki wielkie za szczegółowe rozwiązanie
pozdrawiam
| 1 | ||
y' = | + 1. | |
| x |
Mam Sprawdz czy zbiór {x∊N : 10|x} jest przeliczalny? nie rozumiem jak mam to nicy sprawdzic
2. Udowodnic ze jesli <X, R> jest czesciowo uporzadkowanym i Y⊂ X , to zb. < Y, R∩Y2> takze
jest zbiorem czesciowo uporzadkowanym . Czy twierdzenie jest prawdziwe jesli zb. <X,R> jest
liniowo uporzadkowany/?
Co mozna powiedziec o stosunku elementów wyroznionych w <x,R> i < Y, R∩ Y2>?
Mam jutro egzamin.