matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wspólrzędne
dadi:
znajdź współrzędne punktów wspólnych prostej i okręgu (proszę pomużcie ) dadi: a) y=−2+3 , x2 +y2=4 b) x−2y−2=0 , x2+(y−1)2=24/5 (to jest ułamek emotka ) c) y=−2x+3 , (X+3)2+y2=4 d) 3x−y+1=0 , (x−3)2+y2=10
17 lut 19:45