znajdź współrzędne punktów wspólnych prostej i okręgu (proszę pomużcie )
dadi: a) y=−2+3 , x
2 +y
2=4
b) x−2y−2=0 , x
2+(y−1)
2=24/5 (to jest ułamek

)
c) y=−2x+3 , (X+3)
2+y
2=4
d) 3x−y+1=0 , (x−3)
2+y
2=10
17 lut 19:09
lenul: po prostu rozwiązujesz układ równań...
17 lut 19:52
dadi: własnie z tym jest problem
17 lut 20:10
ICSP: a)y=−2+3 , x2 +y2=4
y = −2 + 3 ⇔ y = 1
x2 + y2 = 4 ⇔ x2 +1 = 4 ⇔ x = √3 v x = −√3
Rozwiazania:
x = √3 oraz y = 1
x = −√3 oraz y = 1
17 lut 20:12
Martyna:
31 paź 10:18
P i P :
Który?
31 paź 11:05