matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
roman:
Równość ({3})
8
=81 zapisana za pomoca logarytmu ma postać a.log
8
√3=81 b.log
√
3 81=8 c.log
8
√3 8=81 d.log
8
1 8=√3 Proszę o pomoc i rozwiązanie krok po kroku
17 lut 19:07
ICSP:
(
√
3
)
8
= 81 ⇔ log
√
3
81 = 8
17 lut 19:08