Procenty
Sandra: Bilet normalny na 2 klase pociągu pospiesznego z Warszawy do zakopanego kosztuje 42,60zl.
dopłata do biletu na przejazd i klasą wynosi 50% wartości biletu na klasę 2. Ile kosztuje
przejazd 1klasą
17 lut 17:55
allejandro: 42,6+(0,5*42,6)=63,9
17 lut 17:57
Sandra: pan raczek zarobil w 2010 roku 315000zl. Podatek ktory musial zapłacil wynosil 19% całego
dochodu minus 493,32zl. Jaką kwote podarku zapłacil pan raczek?
17 lut 18:14
iwa: 315.000*19%=63.500−493,32=63.006,68
17 lut 18:51
iwa: sory rąbnęłam sie w obliczeniach
59.850−493,32=59.356,68
17 lut 18:58