43
1:
Jak policzyć ten jeden przykład
| | 13 | |
aby wyszło |
| tak jak jest podane w odpowiedzi  Szczerze nie wiem jak do tego dojść  |
| | 36 | |
17 lut 16:49
M4ciek: No sprowadz do wspolnego mianownika.
17 lut 16:57
Izabela: znajdujesz wspólne mianowniki najlepiej najpierw dla pary liczb;
| 3 | | 2 | | 3 | | 6 | | 2 | | 1 | | 1 | | 9 | | 4 | | 13 | |
| + |
| + |
| = |
| + |
| = |
| + |
| = |
| + |
| = |
| |
| 24 | | 18 | | 24 | | 24 | | 18 | | 4 | | 9 | | 36 | | 36 | | 36 | |
17 lut 16:58
1: wiem to jasne i banalne że trzeba tak zrobić... Ale w praktyce coś nie wychodzi z tym
przykładem
17 lut 16:59
1: aha dzięki Izabela
17 lut 16:59
M4ciek: No to jak jasne i banalne to trzeba bylo zrobic jak Izabela.
17 lut 16:59
Izabela: ale ogarnęłaś to jedyneczko? czy Ci wytlumaczyc jak to zrobic... :
załóżmy że mamy taki wzor oglony :
| a | | c | | a * D | | c*B | |
| + |
| = |
| + |
| |
| B | | D | | B*D | | B*D | |
17 lut 17:08
1: ogarnąłem dziękuje
17 lut 17:11