matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f
zaq:
jak to rozwiązać pomóżcie!
1
Do wykresu funkcji y=log
a
x należy punkt P=(2
;2).Dla jakich x∊R wartości funkcji są
4
mniejsze od −1? zaczęłam to robic tak i nie wiem czy dobrze i co dalej?
1
2=log
a
2
4
9
a
2
=
4
3
a
2
=(
)
2
2
a=U{3}{2] i co dalej?POMÓŻCIE
17 lut 16:24
Noah:
y<−1 log
a
x<−1
17 lut 16:35
Noah:
y<−1 log
a
x<−1
17 lut 16:35
Noah:
log
a
x<−1 log
a
x<−log
a
a x<a
−1
17 lut 16:37
zaq:
3
2
i wtedy a
−1
=(
)
−1
=
2
3
2
x∊(0,
)
3
tak
17 lut 16:49