damiano: Dane jest równanie
-x+xy-y-3=0
Wyznacz y w zależności od x
24 mar 20:13
Jakub: xy-y = x+3
y(x-1)= x+3 /:(x-1)
y = (x+3)/(x-1)
24 mar 20:30
damiano: banalne a nie wpadlem na to

wielkie dzieki za pomoc
24 mar 20:34
25 mar 11:00
Damiano: majac podana przekatna kwadratu mozna latwo obliczyc bok tego kwadratu i wtedy policzyc
pole P=a
2
przekątna kwadratu to a
√2 czyli dzielac przekatna przez
√2 otrzymasz dlugosc boku
Nie wiem czy o to ci chodziło ale pozdrawiam
25 mar 14:32
serio: podpowiem tylko, ze kwadrat jest rombem i należy skorzystać ze wzoru na romb powodzenia
25 mar 20:38
Sitta: Pole kwadratu: P= 1/2 d2
25 mar 20:38
XD: XD
15 paź 08:47
He :
10 lip 14:38