nierówność kwadratowa
Dyziek: Nie wiem jak to zrobić!
x2−7x−6>0
Wychodzi mi jakś duży pierwiastek, i nie wiem czy to dobrze
17 lut 14:04
Anamaja: a zobacz czy tam jest +6 czy −6... bo może powinno być +, wtedy Δ=25... a jak jednak −, to Δ=73
17 lut 14:13
Dyziek: no właśnie jest − i wychodzi 73
17 lut 14:26
alf: Albo błąd w zadaniu albo mają wyjść takie brzydactwa. Nie zawsze wychodzą ładne liczby
17 lut 15:39
Anamaja: to zrób sobie dla + 6 i potem udasz, że źle spojrzałeś
17 lut 16:52
M4ciek: A Δ = 73 to nie liczba?

Nawet mogla by byc Δ = 99999
17 lut 17:01
alf: Albo zrób dla Δ ujemnej i wejdź na zespolone. Później zrób jak Anamaja polecił − źle
spojrzałeś

Czasem można pożartować..
17 lut 17:10