6. a)
| ||||||||||||||||
= | ||||||||||||||||
| (33/2)2 − 7 |
| 1 + 12 | 13 | |||||||||||||||||||
= | = | = | |||||||||||||||||||
| 33 − 7 | 27 − 7 | 20 |
| 3 | 4 | |||
U{(33/2)2 − 3}( | )−3 * ( | )−3 + 231/3 + 1/3 + 1/3} = | ||
| 4 | 3 |
| 33 − 3 | 27 − 3 | 24 | ||||||||||||||||||
= | = | = 1 | ||||||||||||||||||
| 1 + 23 | 24 |
| 1 | ||
x = ( | )−48 = (3−3)−48 = 3144 | |
| 27 |
| x | ||
4−1/4 − 21/2 = | ||
| 4−1/4 + (21 * 21/2)1/3 |
| x | ||
4−1/4 − 21/2 = | ||
| 4−1/4 + (23/2)1/3 |
| x | ||
4−1/4 − 21/2 = | ||
| 4−1/4 + 21/2 |
| 1 | |
− 2 = x | |
| 2 |
| 3 | ||
x = − | ||
| 2 |
| √3 − 1 | (√3 − 1)(√3 − 1) | 3 − 2√3 + 1 | ||||
x = | = | = | = 2 − √3 | |||
| √3 + 1 | 3 − 1 | 2 |
| 2√3 − 2 | √3 − 1 | √6 − √2 | ||||
x1 = | = | = | ||||
| 2√2 | √2 | 2 |
| 2√3 + 2 | √3 + 1 | √6 + √2 | ||||
x2 = | = | = | ||||
| 2√2 | √2 | 2 |
| √3 | √3 | |||
Lewa = [ | − | ]5 = [ 0 ]5 = 0 = P | ||
| 6 | 6 |
| √6 + √5 | √6 − √5 | |||
b) ( | + | )2 = (√5 + √5 + √6 − √5)2 = | ||
| 6 − 5 | 6 − 5 |