matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdź postać iloczynową i kanoniczną funkcji y=-2x^2-8x-6 proszę o pomoc
Zocha:
17 lut 11:42
doniu:
y=−x
2
−4x−3 Δ= 4 p=−2 q=−1 Postać kanoniczna y=a(x−p)
2
+q x
1
=0 x
2
=−4 Postać iloczynowa y=a(x−x
1
)(x−x
2
) To wszystko sam postawisz
18 lut 23:24