matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
grabica
loh:
lim(
1
x
−
1
e
x
−1
) x→0
17 lut 10:31
zdesperowany student:
korzystasz z del'hospitala.
e
x
−1−x
e
x
−1
lim
x−>0
=∞−∞=
=
0
0
policz 2 razy del'hospitalem
x(e
x
−1)
e
x
−1+xe
x
granica wychodzi
1
2
17 lut 10:47
loh:
dzięki
17 lut 10:52