matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja odwrotna
jelczyk:
f(x)=1−sin(2x−3) y−1=−sin(2x−3) −arcsin(y−1)=2x−3 −arcsin(y−1)+3=2x/:2 −arcsin(y−1)+3/2=x Dobrze?
17 lut 09:14
jelczyk:
poprawka ostatnie −arcsin(x−1)+3/2=f
−
1(x)
17 lut 09:31