pochodna
kuku: f(x)=e√2x2+3x−1 licze pochodna wewnetrzna wychodzi 4x+3, więc pochodna będzie wynosiła 4x+3
e4x+3 czy tak to bedzie?
17 lut 00:28
Bogdan:
Nie.
Wyznacz pochodną (√2x2 + 3x − 1 )'
17 lut 00:30
kuku: a sooory, tam nie ma byc pierwiastka

e
−2x2+3x1 ta ma być. czy dorbze to rozwiazałam?
17 lut 00:34
Bogdan:
Nie
f(x) = eg(x), f'(x) = g'(x) * eg(x)
17 lut 00:37
kuku: −4x+3e−2x2+3x−1 tak?
17 lut 00:41
alf: | (4x+3)e√2x2+3x−1 | |
| |
| 2√2x2+3x−1 | |
17 lut 10:15
alf: ten wyżej to z pierwiastkiem..
17 lut 10:16
alf: jeżeli bez pierwiastka to Twoja odpowiedź jest dobra
17 lut 10:17
kuku: dziekii
17 lut 14:51