Dziedzina
jelczyk:
Jaką mamy dziedzne?
16 lut 23:28
16 lut 23:30
jelczyk: co to oznacza?
16 lut 23:32
Godzio: A co ma oznaczać?

Chciałeś dziedzinę, pokazałem jak się wyznacza
16 lut 23:35
jelczyk: To może spytam innaczej jak powinna wyglądać funkcja odwrotna, trzeba tu określać dziedzine
16 lut 23:36
jelczyk: ?
17 lut 00:09
jelczyk: 
17 lut 00:42
Godzio:
funkcja odwrotna do tgx jest arctgx
17 lut 00:49
jelczyk: | | x | |
ale funkcja odwrotan z tej funkcji y=tg |
| |
| | 3 | |
17 lut 00:56
Godzio:
x = 3arctgy ⇒ f
−1(x) = 3arctgx
17 lut 01:03
jelczyk: A jeszcze do tego Df? Jaka jest? ;>
17 lut 01:14
jelczyk: 0<x<3 ?
17 lut 01:15
jelczyk: x≠(0,3) ? Bo już sam nie wiem
17 lut 01:18
Godzio:
ehh, jaka jest dziedzina arctgx ?
17 lut 01:19
jelczyk: Zbiór liczb rzeczywistych?
17 lut 01:22
Godzio:
tak jest
17 lut 01:22
jelczyk: Czyli dziedziną tej fukcji jest Df=R?
17 lut 01:24
Godzio:
Tak
17 lut 01:24
jelczyk: Ok dzięki
17 lut 01:24