Dane są pkt A(-2,3) B(4,6) oblicz długość odcinka AB, jego środek, równanie pros
Madzix: Dane są pkt A(−2,3) B(4,6) oblicz długość odcinka AB, jego środek, równanie prostej AB i
odległośc pkt C(−3,5) od prostej AB
16 lut 23:07
Mila: A(x
1,y
1) B(x
2,y
2)
d=
√ ( x2−x1)2+(y2−y1)2
| | y2−y1 | |
równanie prostej przechodzacej przez dwa punkty y−y1= |
| *(x−x1) |
| | x2−x1 | |
pózniej trzeba napisac równanie prostej w postaci ogólnej Ax+By+C
| | |Ax0+Byo+C| | |
odległość punktu C(x0,y0)od prostej ze wzoru d= |
| |
| | √A2+B2 | |
16 lut 23:52
Mila: Rozumiesz wszystko ?
16 lut 23:56
Zocha : nie do końca
17 lut 09:48
Zocha : wychodzą mi dziwne ułamki

i nie wiem czy to ma tak być
17 lut 10:27
Zocha : IABI=√45
S= (1; 4,5)
równanie prostej : −x+2y−8=0
d= √5
tak miało wyjść?
17 lut 10:43
Madzix: i mi tak samo
17 lut 11:46