matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Kara:
Obilcz wartość wyrażenia: sin20*cos70+cos20*sin70−tan10*tan80 Pomożcie mam to na jutro
16 lut 22:32
Eta:
cos70
o
= sin20
o
sin70
o
= cos20
o
tg80
o
= ctg10
o
= sin
2
20
o
+ cos
2
20
o
−tg10
o
*ctg10
o
= 1−1= 0
16 lut 22:38
Kara:
Dzięki
16 lut 22:42