matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
fruu:
cosα = −
1
2
, jak to przeksztalcic ?
16 lut 22:02
fruu:
a ma mi wyjsc α=120
16 lut 22:08
Bogdan:
π
π
2π
cosα = −cos
⇒ cosα = cos(π −
) ⇒ cosα = cos
3
3
3
2π
2π
α =
+ k*2π lub α = −
+ k*2π
3
3
2π
= 120
o
3
16 lut 22:12
fruu:
dziekuje bardzo
16 lut 22:14
Aska:
1
α równe 120 stopni będzie dla cosα=
2
1
dla cosα= −
2
α=−120
16 lut 22:14