......................
slodka :-*:

z kwadratowego kawałka materiału o przekątnej długośći 10 pierwiastek z 2 wycięto koło .pole
pozostałej części ile jest równe?
16 lut 21:41
Niunia85:
d=10√2
d=a√2
a√2=10√2
a=10
r=5
pole kwadratu=102=100
pole koła=πr2=3,14*55=3,14*25=78,5
pole pozostałej części=100−78,5=21,5
16 lut 21:46
Niunia85: pole koła 3,14*5
2
16 lut 21:47
slodka :-*: TO KTÓRE JEST PRAWIDLOWE Z TEGO 25(4− PI) , 200−100 PI , 100 − 100 PI , 25(8−PI)?
16 lut 21:51
RAFI: odpisz
16 lut 21:54
słodka :-*: odpisz mi
16 lut 21:54
Eta:
P(kwadratu) − P(koła) =100 −25π= 25( 4−π)
odp 1)
16 lut 22:00
rafi: dzięki
16 lut 22:07
slodka :-*: dzięki
16 lut 22:08