16 lut 21:13
Madzia :*: bump
16 lut 21:15
Madzia :*: 3 nie trzeba robić, bo umiem. Chodziło mi o 4
16 lut 21:19
kachamacha: pomogę
16 lut 21:24
Madzia :*: W takim razie czekam i z góry dziękuję

!
16 lut 21:24
kachamacha: żeby się upewnić
ta funkcja wygląda:
f(x,y)=e2x+y2*5x3y4
16 lut 21:25
Madzia :*: przed 5x
3y
4 ma być minus
16 lut 21:28
kachamacha: f'x=e2x+y2*2*5x3y4+e2x+y2*15x2y4=10x3y4e2x+y2+15x2y4e2x+y2
16 lut 21:29
kachamacha: aaaaaaaaaaaaaaaa to jeszcze raz
16 lut 21:29
kachamacha: f'x=e2x+y2*2−15x2y4=2e2x+y2−15x2y4
16 lut 21:30
kachamacha: f'y=e2x+y2*2y−20x3y3=2ye2x+y2−20x3y3
16 lut 21:32
kachamacha: f''xx=2e2x+y2*2−30xy4=4e2x+y2−30xy4
f''yy=2e2x+y2*2y−60x3y2=4ye2x+y2−60x3y2
f''xy=f''yx=2e2x+y2*2y−60x2y3=4ye2x+y2−60x2y3
16 lut 21:36
Madzia :*: a skąd się wzięło *2 w f'x i f'y po wyrażeniu e(2x+y2)
16 lut 21:43
Madzia :*: Proszę o pomoc
16 lut 21:53