matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kto wie to?
; D:
dlaczego log √3 z 9 to 4 ?
16 lut 20:55
ICSP:
9 = 3
2
= (
√
3
2
)
2
= (
√
3
)
4
. log
a
a
x
= x
16 lut 20:57
Bogdan:
(
√
3
)
4
= ( 3
1/2
)
4
= 3
2
= 9
16 lut 20:57
Ja:
Bo
√
3
4
= 9 Z def: log
a
b=c <=> a
c
=b log
√
3
9=4 <=>
√
3
4
=9
16 lut 21:01