| x | ||
1) f(x)= | ||
| ex |
| ex−xex | ||
f ' (x) = | ||
| e2x |
| (ex−xex)'*e2x−(ex−xex)*ex | ||
f '' (x) = | = ![]() | |
| e4x |
2) f(x) arc tgx
| 1 | ||
f ' (x) = | ||
| 1+x2 |
| 2x | ||
f '' (x) = − | ||
| (1+x2)2 |
| x | ex − xex | 1 − x | ||||
1) f(x) = | , f'(x) = | = | ||||
| ex | e2x | ex |
| 1 | −2x | |||
2) f(x) = arctgx, f'(x) = | , f''(x) = | |||
| 1 + x2 | (1 + x2)2 |
| −2(1 + x2)2 + 2x*2(1 + x2)*2x | ||
f'''(x) = | = | |
| (1 + x2)4 |
| 2(1 + x2)(4x2 − 1 − x2) | 2(3x2 − 1) | |||
= | = | |||
| (1 + x2)4 | (1 + x2)3 |