matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu zadania! :)
jaosia:
Na wykresie funkcji liniowej f okreslonej wzorem f(x)=−
1
3
x+4 leżą punkty A i B takie , że A=(a,4) i B= (6,b). Wynika z tego że: A.a=0 i b=4 B.a=0 i b=−4 C.a=0 i b=2 D.a=0 i b=−2
16 lut 20:39