:-) kto pomoże ma buzi haha
kotek: scena w teatrze ma kształt półkola o obwodzie 51,4m .Przed każdym występem scenę pokrywa się
dwukrotnie specjalną pastą .Jedna puszka wystarcza na wypastowanie 50 m kwadratowych podłogi
sceny . ile puszek pasty trzeba kupić na zapastowanie całej sceny? (przyjmij że pi − 3,14)
16 lut 20:06
R.W.17l: robiłem to już..
16 lut 20:21
słodka :-*: to pomóż mi
16 lut 20:21
R.W.17l: to nie zmieniaj nicku co 5 sekund słodka kotek

πr+2r=51,4
r(3,14+2)=51,4
r=10
| | πr2 | | 100*3,14 | | 314 | |
PSCENY= |
| = |
| = |
| =157  |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
Aby raz całą scenę polakierowć czy coś tam trzba 4 puszki *(w tym czwarta ledwo zaczeta, ale
zaczeta)
16 lut 20:28
R.W.17l: | | 2πr | |
Bo obwód scenu: |
| +2r −> pólkole+średnica |
| | 2 | |
16 lut 20:29
R.W.17l: PROSZE
16 lut 20:42
R.W.17l:
16 lut 20:43
słodka :-*: a skąd mam to wiedzieć ze z 157 wychodzą 4 puszki?
16 lut 20:50
słodka :-*: odpisz?
16 lut 20:53
ICSP: 1 puszka − 50m
2 puszki − 100m
3 puszki − 150m
4 − puszki 200m.
16 lut 20:54
słodka :-*: czyli te 157 przez 4?
16 lut 20:57
słodka :-*: odpisz
16 lut 20:59
R>W.17l: bo patrz, 3 puszki starczą na 150m2, a scena ma 157, wiec musisz zacząć czwartą, więc w sumie
4
157/50>3 i <4, ale bierzesz 4
17 lut 11:50
R>W.17l: odpiszę jak będę?
17 lut 11:50