logarytmy
ozi: Wartość wyrażenia 36log64 + 7log716 wynosi ?
Ma wyjść 32, ale jak to zrobić?
16 lut 20:06
zdesperowany student: jst na to wzorek poszukaj an stronie w zakladce logarytmy
16 lut 20:07
ozi: No do drugiej części pasuje wzór alogax=x, ale nie wiem, co zrobić z pierwszą częścią
16 lut 20:13
zdesperowany student: pierwsza czesc mozna przeszkatłci ta taka postac bo 36=62
16 lut 20:14
ICSP: 36 = 62
62log6 4 = 6log6 16 = 16. Myślę że już sobie dalej poradzisz.
16 lut 20:15
ozi: Ok, dzięki wielkie
16 lut 20:19