pomożesz mi
ilonkka07: Help !

prosze
jaką masę ma jedna bryła ropy naftowej ,
jezeli gęstość roby jest równa około 0,9 *10 do sześcianu kg /m sześcienne.
16 lut 20:05
macio: bryła?, ile litr?
16 lut 20:32
macio: 0,9*106 kg/m3
16 lut 20:35
16 lut 20:36
macio: jak ropa to galon: 1 galon = 3,78541178 litra jak to mówią czarne złoto
16 lut 20:41
macio: 1 baryłka ropy = 42 galony = 158.9873 litrów
16 lut 20:42
macio: Objętość: 1 litr [l]=0,001 metr sześć. [m3]
16 lut 20:45
ilonkka07: dziękuje
16 lut 22:14