matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyć pochodną
paula:
e
√
x
*sin
3(2x)
16 lut 19:26
M:
30 mar 21:41
M:
5 cze 15:04
Leszek:
f(x) = e
√
x
*sin
3
(2x) f ' (x) = e
√
x
*(1/2
√
x
)*sin
3
(2x) + e
√
x
*3*sin
2
(2x)*cos(2x)*2
sin(2x)
f ' (x) = e
√
x
*sin
2
(2x)[
+6cos(2x)]
2
√
x
5 cze 16:17